Broaste si yale usi

Broaste si yale usi

Broasca usa interior, ingropata, 45 x 55 mm, 2 chei caneluri, zincat - potrivita pt. usa baie/WC sau usa dormitor, THIRARD

Thirard
492439
Produs disponibilÎn stoc
102,65 lei
Carcasă din oțel ambutisat, cu grosimea de 14,5 mm. Placă frontală din oțel, cu margini rotunjite. Bolț de închidere din aliaj zincat, cu arc reversibil fără demontarea carcasei. Bolț plat de încuiere din oțel. Pătrat 8 mm. Ax 45 mm. Interax 55 mm. 2 chei. Fără deschidere cu 1/2 tură cheie.
Se afiseaza 1-24 din 173 produs(e)

Gama vasta de broaste si yale usi

Broască ușă
Ansamblul principal dintr-o ușă, dispunând de unul, două sau mai multe bolțuri de blocare. Cel controlat prin clanțe (sau mânere/rozete) este doar pentru menținerea închisă a ușii. Cel de blocare este comandat prin intermediul butucului de siguranță cu cheie, fiind conceput pentru a bloca ușa în poziția încuiat. Există două mari categorii: broaște îngropate (sau încastrate), respectiv aplicate.


Cea încastrată nu este vizibilă, la vedere fiind doar clanțele și sistemul de încuiere (cilindrul pentru cheie). Bolțul reversibil de închidere și construcția generală simetrică a mecanismului fac adaptarea ușoară, indiferent de sensul de deschidere al ușii. În general, se montează mai facil o broască la o ușă metalică sau la o ușă termopan decât la una de lemn, deoarece primele au prevăzute din fabricație spații dedicate, în timp ce o ușă din lemn poate necesita scobirea spațiului pentru încastrarea încuietorii. Broasca aplicată (cunoscută popular ca yală de ușă) se fixează direct pe suprafața ușii, iar blocarea se realizează prin rotirea unui buton sau tragerea unei manete. Cele mai multe dispun doar de bolțul de încuiere, fiind gândite ca elemente suplimentare de siguranță a ușii.


Ambele categorii pot fi oferite și într-o variantă de înaltă securitate (generic numită broască multipunct, care poate asigura blocarea în 3, 5 sau mai multe puncte de închidere, controlate simultan de o singură cheie. Soluția este asociată de obicei blindajului ușii sau consolidării balamalelor, reprezentând alegerea ideală pentru securitatea ușii de intrare. De asemenea, există și yale electromagnetice (foarte populare în blocurile de locuințe), al căror control se face prin utilizarea curentului electric, oferind un mare confort prin utilizarea de la distanță.


În funcție de destinație, broaștele de ușă au diverse moduri de construcție și dispun de soluții tehnice diverse. Astfel, Fernand îți propune o gamă foarte largă, pentru uși principale și de interior, pentru porți și garaje, ferestre și grădini, hale sau mobilier, toate la cel mai bun raport calitate/preț.