Incuietori si zavoare

Se afiseaza 1-24 din 172 produs(e)

Incuietori si zavoare

Ce tipuri de incuietori si zavoare exista?

Aceste dispozitive de siguranță reprezintă cele mai simple modalități de încuiere, variind de la nepretențioasele zăvoare cu bolț culisante (rotunde sau plate) până la încuietori cu sau fără cheie. Principial, aceste dispozitive sunt alcătuite dintr-o mică bară sau placă mobilă, care unește un corp principal, aplicat pe ușă, respectiv o contraplacă fixată în toc. Astfel se asigură menținerea închisă a ușii, porții sau ferestrei, de cele mai multe fără rol anti-efracție.

Constructiv, zăvoarele sunt similare cu arhaicele druguri de fier sau din lemn, utilizate la porți sau dependințe. Cele cu bolț culisant sunt acționate cu mâna prin intermediul unui mic element sau mâner plasat pe bolț, existând și versiuni ce pot fi blocate cu lacăte de siguranță. Încuietorile mai avansate sunt comandate prin intermediul unui buton rotativ, arătând similar cu unele tipuri de broaște aplicate.

Există și variante constructive cu destinație specială, cum ar fi încuietorile WC, de exemplu, care sunt dotate cu indicatoare „liber/ocupat” și permit închiderea ușii pentru asigurarea intimității. O categorie aparte o reprezintă încuietorile pentru mobilă, cele mai multe mizând pe rolul estetic, dar unele versiuni sunt dotate cu cilindri rudimentari cu cheie, pentru o minimă protecție. Mai există și încuietori universale (cu camă), foarte utilizate pentru cutiile poștale sau vestiare, sistemul de încuiere cu cheie fiind de asemenea rudimentar.

Oricare ar fi necesitățile, Fernand îți pune la dispoziție o gamă largă de încuietoare și zăvoare sigure și durabile, cu un foarte bun raport preț/calitate.

Care este diferenta dintre o incuietoare de usa si una pentru ferestre?

Asa cum reiese si din denumirea lor, incuietorile pentru usa au ca destinatie montarea lor pe usi, in vreme ce incuietorile pentru ferestre sunt perfect adaptate pentru a fi adaptate pe ferestre.

Ce tipuri de materiale se recomanda la incuietorile pentru porti?

Incuietorile pentru porti trebuie sa fie fabricate din materiale dure, rezistente la umiditate.