Zăvoare uși
Cele mai simple tipuri de zăvoare sunt alcătuite din trei piese principale: punte (corp) și contraplacă - care se prind cu șuruburi pe marginea ușii ce trebuie ținută închisă, respectiv pe tocul ei - precum și un bolț culisant - care poate fi o tijă rotundă sau o limbă plată. Prin împingere manuală, bolțul ajunge în contraplacă („ureche”) și astfel menține închisă ușa. Bolțul rotund se manevrează prin intermediul unui pinten plasat perpendicular, ce poate fi fixat într-o decupare a corpului în care culisează bolțul, astfel împiedicându-se deschiderea accidentală a ușii. Bolțul plat beneficiază de un mic mâner, de regulă și cu rol estetic.

În general, aceste zăvoare ieftine au o utilizare largă, de la mobilier și uși ușoare până la uși de dependințe (cămară, pivniță) sau porți exterioare. Modelele potrivite pentru utilizare externă (de exemplu zăvoarele de porți sau pentru uși de garaj) sunt realizate din metale de calitate superioară și au tratamente specifice, cele mai multe având posibilitatea de a fi blocate cu lacăte de siguranță. Cei cu pretenții speciale pot alege și zăvoare rustice, cu un design potrivit pentru casele vechi.

Zavoare usi

Incuietori si zavoare

Încuietoare automată mobilier, ALOUETTE, 40 mm, bronz

192263
Produs disponibilÎn stoc
61,20 lei
Carcasă 40 mm din aliaj turnat. Contraplacă 18 mm din aliaj turnat. Buton rotativ din ABS, cu finisaj cromat. Bolț plat culisant din aliaj turnat (dimensiunea de 50 mm) sau din oțel nichelat (dimensiunea 30-40 mm).
Se afiseaza 1-24 din 82 produs(e)