Zăvoare uși
Cele mai simple tipuri de zăvoare sunt alcătuite din trei piese principale: punte (corp) și contraplacă - care se prind cu șuruburi pe marginea ușii ce trebuie ținută închisă, respectiv pe tocul ei - precum și un bolț culisant - care poate fi o tijă rotundă sau o limbă plată. Prin împingere manuală, bolțul ajunge în contraplacă („ureche”) și astfel menține închisă ușa. Bolțul rotund se manevrează prin intermediul unui pinten plasat perpendicular, ce poate fi fixat într-o decupare a corpului în care culisează bolțul, astfel împiedicându-se deschiderea accidentală a ușii. Bolțul plat beneficiază de un mic mâner, de regulă și cu rol estetic.

În general, aceste zăvoare ieftine au o utilizare largă, de la mobilier și uși ușoare până la uși de dependințe (cămară, pivniță) sau porți exterioare. Modelele potrivite pentru utilizare externă (de exemplu zăvoarele de porți sau pentru uși de garaj) sunt realizate din metale de calitate superioară și au tratamente specifice, cele mai multe având posibilitatea de a fi blocate cu lacăte de siguranță. Cei cu pretenții speciale pot alege și zăvoare rustice, cu un design potrivit pentru casele vechi.

Zăvoare uși

Încuietori și zăvoare

Zăvor poartă, blocare lacăt, limbă culisantă

013929
Produs disponibilÎn stoc
293,09 lei
Corp fix, corp mobil și contraplacă realizate din oțel cimentat, secțiune pătrată. Șuruburile sunt acoperite în poziția închis. Buton de tragere cilindric. Blocare corp mobil prin lacăt. Finisaj negru.
Se afiseaza 1-24 din 68 produs(e)

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Te rugam sa citesti mai multe pe pagina de Politica GDPR si sa iti exprimi acordul privind Politica de Cookie-uri